WILDRECEPTEN + BAK TIPS

Buvens 

wild & gevogelte

HANDIGE BAK TIPS :

U geeft een etentje ?  Altijd hectisch die dag zelf ... maar hoe doen chefs dat dan ?


Wist u dat het perfect mogelijk is om de avond voordien uw steaks,  gebraad of filet reeds te kruiden en

aan te braden in een pan ? 

Enkel kort, bruin aankleuren in HETE pan met voldoende goede HETE boter,  maar niet laten doorbakken.


De avond van het feest zelf plaatst u het vlees op een oven bakplaat en warmt u het op in de traditionele

(voorverwarmde) oven volgens onderstaande temperaturen : handig  is dan wel om een kernthermometer te gebruiken.

(=dit is een naald thermometer die bij het opwarmen tot in het midden van het vlees kan geprikt worden om de

temperatuur te controleren in het midden van het vlees)


GULDEN REGEL :

als U het vlees VOLLEDIG doorbakken wenst, kunt u best het vlees laten opwarmen tot een kerntemperatuur  van 68 °C.

(gemeten met een kernthermometer in het midden van het stuk vlees)

Wanneer u een “rosé” stuk vlees op tafel wilt zetten (zoals de foto’s onderaan ), gebruikt u volgende schema :     

(nadat het vlees vooraf in een pan werd aangekleurd …)


HERTEN STEAK:                      IN OVEN OP 130°C       2 CM DIK             35 MINUTEN

                                                                                          3 CM DIK             45 MINUTEN


HERTEN GEBRAAD :                IN OVEN OP 130°C     1KG-1.2 KG     +/- 50 MINUTEN


HERTEN FILET ONTVLIESD:    IN OVEN OP 130°C        1 KG             +/- 40 MINUTEN

                                       HERT IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 52 °C


EVERZWIJN GEBRAAD:        IN OVEN OP 140°C        1 KG-1.2 KG       +/-60 MINUTEN


EVERZWIJNFILET:                                 OP 140°C            1 KG               +/-50 MINUTEN

                                 EVERZWIJN IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 63°C


FAZANTENFILET :               IN OVEN OP 130°C                                      +/-25 MINUTEN

                                        FAZANT IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 63° C


VARKENSHAASJES :           IN OVEN OP 100°C                                       +/-40 MINUTEN

                             VARKENSHAASJE IS "ROSÉ" TOT KERNTEMPERATUUR 58°C


Hertgebraad "rosé" gebakken.

Hert steak "rosé" gebakken.


Buvens bvba | Doornhof 8, 3460 Bekkevoort - Assent | Tel. 013 / 33.67.19 |



WILD RECEPTEN VAN TV ZENDER "NJAM" :

Indien U meer informatie zoekt over wild klik dan op :