Buvens wild & gevogelte

Handige baktips

U geeft een etentje? Altijd hectisch die dag zelf… maar hoe doen chefs dat dan?
Wist u dat het perfect mogelijk is om de avond voordien uw steaks, gebraad of filet reeds te kruiden en aan te braden in de pan? Enkel kort, bruin aankleuren in een hete pan met voldoende goede hete boter, maar laat deze niet doorbakken.

De avond van het feest zelf plaats u het vlees op een ovenbakplaat en warmt het op in de traditionele (voorverwarmde) ovens volgens onderstaande temperaturen. Het is kan wel handig zijn om een kernthermometer te gebruiken.Dit is een naald thermometer die bij het opwarmen tot in het midden van het vlees geprikt kan worden om de temperatuur te controleren in het midden van het vlees.

De gulden regel:

Als u het vlees volledig doorbakken wenst, kunt u best het vlees laten opwarmen met een kerntemperatuur van 68°, gemeten met een kernthermometer in het midden van het stuk vlees. Wanneer u een rosé stuk vlees op tafel wil zetten gebruikt u volgende schema, nadat het vlees voorafgaand in een pan werd aangekleurd.

  • Hertensteak
    In de oven op 130°C, 2 cm dik 35 minuten
    In de oven op 130°C, 3 cm dik 45 minuten
  • Hertengebraad
    In de oven op 130°C, 1kg – 1.2kg, +/- 50 minuten
  • Hertenfilet ontvliesd
    In de oven op 130°C, 1kg, +/- 40 minuten
    Hert is rosé tot een kerntemperatuur van 52°C
  • Everzwijnengebraad
    In de oven op 140°C, 1kg – 1.2kg, +/- 60minuten
  • Everzwijnenfilet
    In de oven op 130°C, 1kg, +/- 50 minuten
    Everzwijn is rosé tot een kerntemperatuur van 63°C
  • Fazantenfilet
    In de oven op 130°C , +/- 25 minuten
    Fazant is rosé tot een kerntemperatuur van 63°C
  • Varkenshaasje
    In de oven op 100°C, +/- 40 minuten
    Varkenshaasje is rosé tot een kerntemperatuur van 58°C
Onze bereide gerechten opwarmen?

Om ervoor te zorgen dat je gerechten perfect worden opgediend, hebben we enkele handige tips verzameld voor het optimaal opwarmen van jouw afgehaalde bereide gerechten.

Bekijk de tips hier!

Video's om je te inspireren